Đề kiểm tra 1 tiết lần 2 tiếng Anh lớp 12 năm 2019 – 2020

Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 12 chương trình mới lần 2

Đề kiểm tra 1 tiết lần 2 lớp 12 môn tiếng Anh có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề kiểm tra 1 tiết lớp 12 môn tiếng Anh năm 2019 – 2020 do Tìm Đáp Án sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra môn tiếng Anh được biên tập bám sát nội dung bài học SGK tiếng Anh Unit 3 lớp 12, tiếng Anh Unit 4 lớp 12. Mời thầy cô, quý phụ huynh và các em học sinh tham khảo.

Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest.

1- A. cooks B. loves C. joins D. spends
2-A. appeared B. agreed C. laughed D. loved

Choose the word which is stressed differently from the rest.

3-A.attract B. person C. verbal D. signal
4-A.guitar B. travel C. respond D. kidding

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

5. She got up late and rushed to the bus stop.

A. came into

B. went leisurely

C. went quickly

D. dropped by

6. Billy, come and give me a hand with cooking.

A. help

B. prepared

C. be busy

D. attempt

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

7. She denied having stolen the money.

A. avoided

B. admired

C. advised

D. admitted

8. Solar energy is not only plentiful and infinite but also clean and safe.

A. limited

B. unlimited

C. countable

D. inflexible

Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

9. When I _______ up this morning, my roommate _______ already.

A. am waking / leaves

B. wake / has left

C. woke / had left

D. was waking / left

10.Every day John _________his plants .

A. water

B. waters

C. watered

D. is watering

11. When Carol _______ last night, I ______ my favorite show on television.

A. was calling / watched

B. called / have watched

C. called / was watching

D. had called / watched

12.My students __________their homework yet.

A. haven’t finished

B. hasn’t finished

C. didn’t finish

D. don’t finish

READ:  Bộ đề thi học kì 1 lớp 11 môn Tiếng Anh năm học 2019 - 2020

13. You are old enough to take _______ for what you have done.

A. responsible

B. responsibility

C. responsibly

D. irresponsible

14. She has worked in this company _____________.

A. two years ago

B. since two years

C. last year

D. for two years

15. Small children are often told that it is rude to point _______ other people.

A. on

B. to

C. at

D. for

16.TOM: “ You look great in this new dress.” MARY – “________________.”

A. With pleasure

B. Not at all

C. Do not say anything about it

D.Many thanks. I am glad you like it

17.Tom asked me __________________

A. when did I arrive here

B. when I arrive here

C. when have I arrived there

D. when I had arrived there

18.We _______ touch since we _______ school three years ago.

A. lost / have left

B. have lost / leave

C. have lost / left

D. were losing / had left

19. Be quiet! Someone ______ at the front door. I ______ it.

A. is knocking / will answer

B. knocks / am answering

C. has knocked / am going to answer

D. will knock / have answered

20. She sent me a _______ letter thanking me for my invitation.

A. polite

B. politely

C. politeness

D. impoliteness

21. Jack: “I’m going to take a five-day trip to Rome.” Jill: “________”

A. The same to you.

B. Yes, let’s.

C. No, of course not.

D. Have a good time.

22. It is _______ not to say “Thank you” when you are given something.

A. small

B. rude

C. slight

D. formal

Choose the sentence which has the closest meaning to the original one.

23.I have not met her for three years.

A. The last time I met her was three years ago.

B. It is three years when I will meet her.

C. I did not meet her three years ago.

D. During three years, I met her once.

24.Tom to me: “You’d better take a rest”

A. Tom advised me would better take a rest

B. Tom advised me to take a rest

C. Tom asked me to take a rest

D. Tom asked me if I took a rest

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks in the following passage.

In Japan, politeness and good manners are very important and business meetings are very formal. Business cards are also important and they (25)_______these at the beginning of a meeting. They always look at them carefully, so you should do the same as they might think you’re rude if you don’t. A lot of communication is non-verbal. They are very good listeners and may ask a lot of questions to (26)______they understand everything. In a conversation they wait longer before they reply than westerners do, so it’s important not to speak in those long pauses but to wait for their reply. In their culture it’s rude to ask direct questions or to say “No” or “I disagree”’. In business, it takes a long time to (27)______a decision because they have to ask everyone in the company. When they say “Yes”, it may mean “I understand”, not “I agree”, and when they smile, it might be because they don’t know (28)_______to say.

READ:  Nguyên nhân nào dẫn đến Chiến tranh thế giới thứ hai? - Lịch Sử
25. A. exchange B. change C. purchase D. barter
26. A. find B. notice C. check D. identify
27. A. get B. make C. take D. gain
28. A. when B. what C. who D. that

Read the passage carefully and then choose the item A, B, C or D that best answers the question about the passage:

The nuclear family, consisting of a mother, father and their children, may be more an American ideal than an American reality. Of course, the so-called traditional American family was always more varied than we has been led to believe, reflecting the very different racial, ethnic, class and religious customs among different American groups.

The most recent government statistics reveal that only about one third of all current American Families fit the traditional mold and another third consists of married couples who either have no children or have none still living at home. Of the final one third, about 20 percent of the total number of American households are single people, usually women over sixty – five years of age. A small percentage, about 3 percent of the total, consist of unmarried people who choose to live together; and the rest, about 7 percent are single, usually divorced parents, with at least one child. Today, these varied family types are typical, and therefore, normal. Apparently, many Americans are achieving supportive relationship in family forms other than the traditional one.

29.With what topic is the passage mainly concerned?

A. The traditional American family

B. The nuclear family

C. The current American family

READ:  A. A Check-up - Unit 11 trang 107 SGK Tiếng Anh 7 - Tiếng Anh

D. The ideal family

30.The writer implies that ______________ .

A. there have always been a wide variety of family arrangement in the United Sates.

B. racial, ethnic, and religions groups have preserved the traditional family structure.

C. the ideal American family is the best structure.

D. fewer married couples are having children.

31.The word “current” in line 5 could best be replaced by which of the following?

A. typical

B. present

C. perfect

D. traditional

32.According to the passage, married couples whose children have grown or who have no children represent _____________.

A. 1/3 percent of households

B. 20 percent of households

C. 7 percent of households

D. 3 percent of households

Listen to the conservation and decide the statement are True or False

33. Maria has brown, curly hair.

34 . Maria and Catherine have the same colour eyes.

35. Catherine’s nose and mouth look like Maria’s.

36. Catherine is taller than Maria.

Listen and complete the dialogue.

Kevin: Are your personalities the same?

Maria: No! We’re nothing like each other! Catherine’s much more (37)…………… than me. She has lots of friends. I’m quieter. I prefer my own company. She’s bossier too. I suppose it’s because she’s older than me.

Kevin: You must have some things in (38) …………….

Maria: Well, we both like music, and the countryside, and we’re both (39)…………… I suppose we have those things in common. What about you? Do you have a (40) ………….or a sister?

Đáp án

1 – A

2-C

3-A

4- C

5- C

6 – A

7 – D

8 – A

9 – C

10 – B

11 – C

12 – A

13 – B

14 – D

15 – C

16 – D

17 – D

18 – C

19 – A

20 – A

21 – D

22 – B

23 – A

24 – B

25 – A

26 – C

27 – B

28 – B

29- C

30-A

31 – B

32 – A

33 – T

33 – F

34 – T

35 – F

Outgoing

common

Independent

brother

Trên đây là Đề kiểm tra 45 phút môn tiếng Anh lớp 12 số 2. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 12 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 12, Bài tập Tiếng Anh lớp 12 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 12, Đề thi học kì 2 lớp 12,… được cập nhật liên tục trên Tìm Đáp Án.

Xem thêm bài viết thuộc chuyên mục: Đáp án

Khuyễn Mãi Hot

Bài viết hay nhất

Hno3 Loãng Không Tác Dụng Với Kim Loại Nào, Khi Kim Loại Tác Dụng Với Hno3:
Hno3 Loãng Không Tác Dụng Với Kim Loại Nào, Khi Kim Loại Tác Dụng Với Hno3:
Tổng Hợp Các Công Thức Toán Lớp 5, Tổng Hợp Công Thức Toán Tiểu Học
Tổng Hợp Các Công Thức Toán Lớp 5, Tổng Hợp Công Thức Toán Tiểu Học
Khái Niệm Và Công Thức Tính Lực Căng Dây Lớp 10, Vật Lý 10 Công Thức Tính Nhanh
Khái Niệm Và Công Thức Tính Lực Căng Dây Lớp 10, Vật Lý 10 Công Thức Tính Nhanh
Một số bạn đang đua đòi theo lối ăn mặc không lành mạnh không phù hợp với lứa tuổi học sinh hãy nghị luận thuyết phục các bạn ăn mặc sao cho phù hợp – Bài văn mẫu lớp 7 | Lize.vn
20 Đoạn văn viết về Tết bằng tiếng Anh hay & ngắn gọn – Hướng dẫn viết đoạn văn nói về Tết bằng tiếng Anh | Lize.vn
Công Thức Tính Cạnh Tam Giác Thường, Và Tam Giác Vuông, Định Lý Cos
Công Thức Tính Cạnh Tam Giác Thường, Và Tam Giác Vuông, Định Lý Cos
Stt Thả Thính Bằng Môn Lý – Thả Thính Bằng Môn Học Bá Nhất Quả Đất
Stt Thả Thính Bằng Môn Lý – Thả Thính Bằng Môn Học Bá Nhất Quả Đất
Công Thức Tính Chiều Cao Hình Tam Giác Lớp 5, Kiến Thức Trọng Tâm Diện Tích Tam Giác Toán Lớp 5
Công Thức Tính Chiều Cao Hình Tam Giác Lớp 5, Kiến Thức Trọng Tâm Diện Tích Tam Giác Toán Lớp 5
Điện Hóa Trị Là Gì – Điện Hóa Trị Của Kali Trong Kcl Là
Điện Hóa Trị Là Gì – Điện Hóa Trị Của Kali Trong Kcl Là
Câu hỏi trắc nghiệm Atlat Địa lý Việt Nam trang 4, 5 (Có đáp án) – Bài tập trắc nghiệm Atlat Địa lý trang 4, 5 | Lize.vn
Nacl + H2O Không Màng Ngăn, Điện Phân Dung Dịch Nacl Không Màng Ngăn
Nacl + H2O Không Màng Ngăn, Điện Phân Dung Dịch Nacl Không Màng Ngăn
Nghị luận xã hội 200 chữ bàn về lạc quan – Dàn ý + 10 Bài văn mẫu nghị luận bàn về lạc quan | Lize.vn
Tính Hóa Trị Của Nhóm So3 Hóa Trị Mấy, Brom Hóa Trị Mấy
Tính Hóa Trị Của Nhóm So3 Hóa Trị Mấy, Brom Hóa Trị Mấy
Tả cô giáo hoặc thầy giáo của em trong một giờ học mà em nhớ nhất – Những bài văn mẫu hay tả thầy cô giáo lớp 5, 6 | Lize.vn
Công Thức Cấu Tạo Của Glucozo, Glucozơ, Trắc Nghiệm Hóa Học Lớp 12
Công Thức Cấu Tạo Của Glucozo, Glucozơ, Trắc Nghiệm Hóa Học Lớp 12